De beste tips voor het kopen van een tweedehands auto

Een auto kost vaak behoorlijk wat geld. Dit is zeker het geval wanneer je het voertuig nieuw koopt. Het is echter vrij makkelijk om op de aankoop van een auto te besparen. Hoe? Door te kiezen voor een tweedehands auto. Tweedehands auto’s worden namelijk vaak met korting aangeboden. Een tweedehands auto kopen brengt echter ook de nodige risico’s met zich mee. Zo kan de kwaliteit van een gebruikte auto zeer slecht zijn zonder dat jij er erg in hebt. In dat geval koop je dus een kat in de zak. Om dit te voorkomen, geven wij je hier een aantal tips voor het kopen van een tweedehands auto.

used car

Kies voor een degelijk merk

Er zijn vandaag de dag talloze automerken te koop. Wanneer jij een tweedehands auto zoekt, valt dit je direct op. Wil jij nog lang plezier hebben van een gebruikte auto? Dan doe je er goed aan voor een auto van een degelijk merk te gaan. De Volkswagen Golf, BMW 3-serie en de Ford Focus staan bijvoorbeeld bekend om hun lange levensduur. Dit zijn dan ook prima auto’s om tweedehands aan te schaffen. En zo zijn er nog wel een aantal automerken die er goed op staan.

Kijk naar de stand van de kilometerteller

very old carBij het kopen van een tweedehands auto moet jij zeker letten op de huidige stand van de kilometerteller. Aan de hand hiervan kun jij zien hoeveel er met een auto gereden is. Staat de teller boven de 200.000? Dan is het nog maar de vraag of de auto nog lang meegaat. Wil jij toch een auto met een hoge kilometertellerstand kopen? Zoek dan altijd uit of de kilometers veelal op de snelweg of in de stad gemaakt zijn. Snelwegkilometers vragen namelijk een stuk minder van een auto, omdat een auto dan vrij constant rijdt. Tenzij er dagelijks een zware lading mee vervoerd is natuurlijk.

Hoe meer korting, hoe slechter de auto

Wil jij besparen op de aankoop van een tweedehands auto? Dan ga je waarschijnlijk op zoek naar goedkope auto’s. Tweedehands auto’s worden regelmatig met korting aangeboden. Zeker bij online kopen zijn kortingen niet vreemd. Wordt erheel veel korting gegeven op een tweedehands auto? Vraag jezelf dan af of dit een verstandig aankoop is. Waarschijnlijk niet, want de verkoper doet het voertuig niet voor niets voor zo’n laag bedrag de deur uit. In dat geval moet er haast wel wat mankeren aan de auto. Wil jij geen auto kopen maar er eentje huren? Hier krijg je korting op auto huren met Europcar en Hertz.